לכתוב הרבה מציאות וקצת דמיון

להתרגש מהפעם השניה

אפשר לספור על אצבעות הידיים והרגליים את מספר הספרים שהוא קרא. או לפחות את אלו שהוא סיים עד הסוף. וכשהוא התחיל לחשוב על כתיבת ספר הוא פתאום שם לב שהוא כמעט ואינו קורא. ואם כבר, אז הוא יותר אוהב לקרוא ספר בפעם השניה. בתוך זמן לא רב, הוא הירהר, תעקוף כמות ספרי ‘הקריאה השניה’ את זו של ‘קריאה חד פעמית’.

כשאשתו ראתה אותו פעם תקוע עם ספר בתחילתו, חודשים אחרי שדיווח לה על סיומו, היא אמרה לו שהוא צריך טיפול. “מה זה לקרוא ספר עוד פעם? חסרים ספרים טובים?”.
זר – ואפילו אשתו – לא יבין זאת. הפעם השניה היא המענגת. כמו להכין עוד הפעם גרנולה עתירת תמרים וחמוציות. היה מת לחזור למסעדה ברומא שאכל בה את המנה העיקרית עם הערמונים.
כשאתה פוגש משהו חדש, יש פחות מקום להתרגש. בלוטות הטעם, הסקרנות ואפילו הלב עסוקים בללמוד. הלמידה משאירה מעט מקום להתרגשות. בפעם השניה אתה נרגש לקראת המוכר והטוב. הלב נפתח, הסקרנות דרוכה וריריות הטעם בפעולה כבר כשמוגש התפריט. אתה פותח את הספר, מתחיל לקרוא, נפעם מהתחכום של הסופר ומאיך שהוא דייק את הדמויות. “וואו, הוא גאון, את זה לא ראיתי בפעם הראשונה”.

לקרוא ספרות מקומית

וככה התחיל לחשוב שהלוואי ויוכל לספור את אלו שיקראו את הספר שלו פעמיים. והלוואי שבפעם הראשונה יגידו “וואו” ובפעם השניה “את זה לא ראיתי בפעם הראשונה”.
ולמה הוא קורא רק ספרים מקומיים? כמעט ולא קרא ספרות זרה. אולי רק בתקופת בית הספר, כחלק משיעורי ספרות. כשניסה להבין מניין זה בא, לא מצא הסבר טוב. הוא לא מקוני ‘מוצרים כחול-לבן’ בלבד, היה כבר כמה פעמים בגרמניה, למרות שמשפחתו המורחבת חוותה את השואה. בסוף הבין שהוא פשוט אוהב ישראליות. ומקומיות. “הישן, המוכר והטוב”.

לרתק עם המציאות

לאט לאט הפנים שהדברים שהוא חווה יכולים לרתק. לא פחות. קצת מתחת לרדאר, מתנהלים הליכים שמשנים גורלות. אדם גדל לתוך מציאות ובמעשה אחד גוזר על עצמו שינוי חיים דרמטי. הדהים אותו שגם בעולם הגוגל, כשהמידע נגיש, זורם ומולעט, עדיין מעט מדי אנשים יודעים על סיפורים רבים מסמרי שיער, כמו לקוחים מסרט, שהשחקנים הראשיים שלהם נמצאים היום כאן ומחר שם.
מי יאמין לו? אמר לעצמו שאנשים ודאי יגידו שיש לו מזל שבספר מותר לשלב הרבה דמיון וקצת מציאות. אצלו יהיה הפוך, החליט: הרבה מציאות וקצת דמיון. ואם לא יאמינו, שילכו לפרוטוקולים, שישאלו שופטים, שידברו עם קציני משטרה. ואם עדיין לא יאמינו, אז לא נורא. העיקר שיוציא את זה ויפיץ את הבשורה. אתם לא מאמינים כמה דברים מרתקים מתרחשים בשכבה שמתחת לפני השטח. רק צריך לטאטא קצת את הפרוצדורה והקשקושים ולהשאר עם הדברים המעניינים באמת.

הוא נזכר שאחרי אחד מהתיקים שניהל בבית המשפט, לאחר שהשופטת כתבה בהכרעת הדין כי “החקירה בתיק זה, כפי שהיא עולה מתוך חומר הראיות היא מופת לפעילות יעילה ומתוחכמת של המשטרה אשר הביאה למעצרם של הנאשמים ולהעמדתם לדין. חוקרי המשטרה ולאחריהם התביעה, דלו מתוך שלל מידע שאותו השיגו, פרטים רבים ולא נחו עד אשר הרכיבו תמונת מצרף מלאה המגלה באופן ברור את השתלשלות העניינים בפרשה זו” – הוא חש גאווה עצומה.
כמה לילות בלי שינה, איזו נבירה בפלטי תקשורת וכמה שעות וימים של כתיבת סיכומים.
אין ברירה, אמר לעצמו, על פענוח התיק הזה צריך לכתוב ספר.

כשהיה בחווה, זמן קצר אחרי שגנבו ממנה הרבה מדי עיזים נדירות, הבין שצריך לעשות הכול כדי להחזיר את העיזים ולהעמיד את הגנבים לדין. הוא בעיקר זוכר שבעה גוונים שונים של הצבע הירוק, בהם הבחין בשטח הסמוך לחווה. איזו ניגודיות בין הירוק המרענן והטרי לפלישה השחורה והפראית לתוככי החווה ומיטוט בעליה.

שתפו

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

מאמרים נוספים

האמת השברירית

השבוע הבנתי שבבית המשפט כדאי לומר אמת. לפני מספר חודשים נחת במשרדנו סיפורו המורכב של אבי, שהואשם בביצוע עבירות מין קשות בקרובת משפחה רחוקה. אבי,…

האשמים הלא אשמים

ואיני רוצה בפגישתם בלילה חלמתי שהם נפגשים. לא סתם נפגשים אלא אפילו חולקים חדר משותף. התעוררתי בתוך שלולית שיבשה על הכרית. מתחתי את חולצתי כלפי…

מחשבותיה של לני

לני של פעם הוא עצר בפאב שהוסב למסעדה, או אולי להיפך. ביקש כוס בירה וצלוחית זיתים. ביקש וקיבל. גמע ובלס. חזר אל האוטו בדרכו לכלא…
All articles loaded
No more articles to load